solkrem, utløpsdato solkrem, hudpleie, solbrent, går solkrem ut på dato, collagen gel, collagen therapy gel, âme pure, amepure, amepure, naturlig hudpleie, vegansk hudpleie, hudpleieetips, collagen therapy gel, beta glucan, gel

Går solkrem ut på dato? Finn ut når den skal byttes ut!

Publisert av Alexandra âme pure den

Nå som solen skinner og været er varmere er det mange som har lyst til å jobbe med brunfargen, spesielt når det er blitt såpass varmt at man går med bare ben.
Man titter inn i skapet og finner frem solkremen fra i fjor og smører på huden. Men vent! Går solkrem ut på dato?
Ja, solkrem går ut på dato og skal ikke brukes etter utløpsdato.

Akkurat som mat, så kan også solkrem gå ut på dato, ingrediensene kan blir ødelagte og solfaktoren blir mye mindre effektiv. Dette kan øke sjansen for solskader, pigmentering, rynker og hudkreft.

Når skal solkremen byttes ut?

De fleste solkremer er utviklet for å vare i 3 år, derfor bør man alltid sjekke holdbarhetsdatoen, som er trykket på flasken. (Dessverre finnes det noen merker som ikke har datomerking)
Men, husk at selv om solkremen kun er 1 år gammel er det flere faktorer som kan få solkremen til å gå ut på dato før utløpsdato...

Hvis du har oppbevart den på et varmt sted som for eksempel i bilen, i stekende sol eller i vesken din kan solkremen bli dårlig raskere på grunn av varmen.

Man bør derfor bytte ut solkremen etter noen få måneder, om den har vært oppbevart i varmen. Dette for å være helt sikker på at huden din får tilstrekkelig beskyttelse.

Hvis man har hatt skitne hender når man har brukt solkremen eller åpner og lukker flasken ofte kan det danne seg bakterier inni solkremen-tuben. Slike bakterier kan gi uren hud og kviseutbrudd.

Uansett hva datomerkingen sier, er det lurt å sjekke konsistensen på solkremen før du bruker den.

- Teksturen er endret ved at den klumper eller skiller seg
- Den flasser av ved påføring
- Den har endret farge eller lukt

Hvis solkremen har fått en merkelig lukt er det stor sannsynlighet for at det er bakterier i flasken. Derfor anbefales det at solkremen minimum byttes ut 1 gang i året.

Tips: Har du blitt solbrent og ønsker å kjøle ned huden kan Collagen Therapy Gel anbefales. Ikke nok med at den både kjøler huden og reduserer rødhet, den hindrer også flassing og pigmentforandringer i huden. 

#collagengel #amepure #amepurebeauty #Âmepure #CollagentherapyGel #solkrem #naturlighudpleiee #hudpleie #veganskhudpleie #ikketestetpådyr

Nyere artikler →

Legg igjen en kommentar

News

RSS
Luxe Lash Vippeserum | Garantert Effekt - Resultatgaranti

Luxe Lash Vippeserum | Garantert Effekt - Resultatgaranti

av Alexandra âme pure

Lange og fyldige Vipper er noe som høres fristende ut for mange. Som kjent sliter sminkefjernere, vippetang, løsvipper og vippeextensions mye på dine naturlige vipper....

LES MER...
Vippeserum, âme pure, Lash boost, amepure, Vippeserum
shop-this-post-lash-boost-vippeserum-amepure

Gjør du denne feilen med Vippeserum?

av Alexandra âme pure

Mange ønsker seg lange, fyldige øyenvipper som åpner øynene og får dem til å se våkne ut. Noen bruker vippe-extension for å oppnå drømmevippene, mens...

LES MER...